Siirry suoraan sisältöön

Pekkalan korjaamo

Vanha ilmakuva Pekkalan korjaamosta

Luotettavaa ammattitaitoa jo yli 60 vuotta

Pekkalan korjaamon toiminta alkoi 1955 Pekkalan pajasta. Nykyisellä sijaintipaikallaan Pekkalan paja toimi avoimen yhtiön muodossa.

Pajan perustaja Mikko Pekkala aloitti toiminnan palvellen kuljetus- ja maatalousalaa. Siihen aikaan pajan ahjo oli käytössä joka päivä. Ilman sitä ei olisi tullut toimeen, sillä silloin tehtiin jopa tukkinosturit itse autoihin. Vain harvoja osia sorvattiin muualla.

Pajan ahjossa taottiin vielä 1960–1970 luvun vaihteessa jousenlehtiä ja auran teriä. Vuonna 2003 ahjo purettiin tiloja saneerattaessa.

Yrityksen laajentuminen oli nopeaa ja 1970–luvulla rakennettiin lisähalli korkeammilla ovilla ja rasvamontulla. Vuonna 1980 rakennettiin jo kolmas halli, koska tarvittiin korkeammat hallitilat raskaan ajoneuvokaluston palveluun.

Vielä 1980-luvulla korjaamolla oli useampien maatalouskoneiden merkkihuolto, kuitenkin oltiin jo keskittymässä raskaan ajoneuvokaluston korjauksiin.

Vuoden 1990 alusta yritys keskittyi jo pelkästään raskaan kaluston korjaustoimintaan, hankkien edelläkävijänä nykyisten määräysten mukaiset luvat, testauslaitteet ja koulutuksen.

Jarrudynamometri asennettiin korjaamolle 1988 ja tietokoneperusteinen jarrujen testauslaite 1993. Korjaamo oli silloin toinen korjaamoyritys Päijät-Hämeessä, joka hankki ko. testauslaitteen.

Jarrujen testauslupa korjaamolla oli jo, mutta uudet määräykset edellyttivät uusia laitteita, uuden luvan (A-lupa) myötä lisää koulutusta.

Vuonna 2001 rakennettiin neljäs halli, joka vastaa tämän päivän korkeusvaatimuksia raskaan kaluston korjaustoiminnassa.

Henkilökuntamme määrä on myös kasvanut vuosien varrella. 1970-luvulla yrityksessä työskenteli perustajan Mikko Pekkalan sekä poikien Matin ja Juhanin lisäksi vain yksi vieras työntekijä. Yritys muutettiin virallisesti kommandiittiyhtiöksi vuonna 1987, jolloin pojat Matti ja Juhani Pekkala tulivat mukaan yritykseen vastuunalaisiksi yhtiömiehiksi. Juhani ja Matti Pekkalan vaihtuessa yrittäjiksi 1990, kuului henkilökuntaa heidän lisäkseen kolme asentajaa.

Matti Pekkalan menehtyessä yllättäen 1998, otti Juhani Pekkala yrityksen yksin vetääkseen.

Juhani veti korjaamoa ja vuonna 2000 Juhanin vaimo Tuula Pekkala tuli myös Pekkalan korjaamolle kokopäiväiseksi taloushallinnon vastaavaksi. Tällöin yrityksessä työskenteli oma poika Jukka Pekkala ja neljä asentajaa Juhanin ja Tuulan lisäksi.

Vuonna 2005 Jukka aloitti kouluttautumisen yrityksen johtotehtäviin. Vuonna 2007 hän suoritti töiden ohella toimitusjohtajakoulutuksen ja aloitteli hiljalleen Juhanin opeissa vetämään yritystä. Yritystoiminnan kasvattaminen oli Jukan mielessä jatkuvasti ja tähän hän haki vahvistusta yrityskehitys- ja investointikursseilta.

Kun suunnitelma ja visio oli valmis, ja vuonna 2013 löytyi sopiva tontti kehittyvältä Pennalan logistiikka-alueelta, aloitettiin uuden hallin rakennustyöt. Halli valmistui ja otettiin käyttöön 2014.

Kahden toimipisteen myötä yrityksen organisaatio kasvoi vauhdilla. Taloushallinnon puolelle tarvittiin lisää työntekijöitä ja Tuulan avuksi omista töistään siirtyivät Jukan vaimo, Riina Pekkala ja sisko Heidi Pekkala.

Pekkalan Korjaamolla tehtiin sukupolven vaihdos vuonna 2016. Jukka jatkaa nyt yrityksen johdossa toimitusjohtajana ja Heidi taloushallinnon vastaavana.

Uuden toimipisteen myötä laajennettiin palvelua. Katsastus saatiin omiin tiloihin lähemmäs asiakasta vuonna 2014. Tämän jälkeen aloitettiin neuvottelut Eviran kanssa ja lupa ATP-Kausitarkastusasemaksi myönnettiin vuonna 2015. 

2015 Ostettiin myös korjaamon vierestä lisää tilaa tulevaisuutta varten.

2019 aloitettiin uuden hallikiinteistön rakentaminen ko. tontille tukemaan korjaamotoimintaa. Uuteen halliin valmistui keväällä 2020 raskaan kaluston 24h automaattipesulinja sekä yksi läpiajettava linja puhtaille korjaamotöille.

Alan ammattitaitovaatimusten seuranta, ylläpito ja kehitys jatkuu korjaamollamme edelleen aktiivisesti ja toivotamme asiakkaat tervetulleiksi, nyt ja tulevaisuudessa!

Toimitusjohtaja, Jukka Pekkala

Vanhoja valokuvia ja lehtileikkeitä