Siirry suoraan sisältöön

Pekkalan korjaamo

Iso askel kohti puhtaampaa huomista. Aurinkopaneelit Päärniläntien toimipisteen katolle.

Pekkalan Korjaamon Päärniläntien toimipisteen katolle asennettiin aurinkopanelit yhteistyössä Helen Oy:n kanssa.

Meillä on korjaamolla jatkuvassa mietinnässä, miten asioita voi tehdä paremmin. Nyt laajennettiin ajatusmallia myös korjaamon ulkopuolelle ja ulkona oli kirpeä nätti aurinkoinen talvipäivä ja siitä se ajatus lähti.

Olimme sitoutunut energiatehokkuuteen ja energia talkoisiin jo usean yhteistyökumppanin kanssa ja tämä vaihtoehto tuntui silloin aurinkoisena talvi päivänä oikealta.

Homma alkoi sähkön vuosikulutuksen seurannasta ja laskennasta minkä kokoinen järjestelmä olisi meille sopiva. Tämän jälkeen valikoitiin luotettavia toimijoita, joiden kanssa homma voitaisi toteuttaa.

Toimittaja päätökseen vaikutti mm. Yrityksen historia, luottoluokitus, paikallisuus, kokonaisvaltaisesti homman hoitava, yms. seikat.

Kun vaihtoehtoja oli karsittu, niin kilpailutus järjestettiin kolmen jäljellä olevan kanssa ja loppu päätös tehtiin puhelimessa.

Silloin Helen tarjosi, että he voivat hoitaa Business Finlandin kautta hankkeelle energiatukea 10-15%.

Oltiin kuitenkin yhteydessä paikallisesti Ladec:iin ja sieltä entuudestaan tuttuun mieheen, jonka kanssa käytiin hommaa läpi. Vastaus oli rohkaiseva:

”Uusiutuvan energian käyttöön siirtymiseen tai sen käytön lisäämiseen on maaseudulla toimivien mikro- ja pienyritysten mahdollista siis saada EU:n elpymisvaroista investointitukea 30 %.”

Oltiin ennenkin Ladec:n kanssa hankkeita toteutettu hyvällä menestyksellä, joten hommaa päätettiin jatkaa ja Helen Oy:lle kerrottiin, että teemme tukihakemuksen itse.

Suosittellaan kaikille alueen yrityksille olla rohkeasti yhteydessä Ladec:iin toteutettavissa olevista hankkeissa.

Hanketta lähdettiin toteuttamaan ja Pekkalan Korjaamon toive (vaade) oli, että paneeleiden kiinnityksessä käytetään paikallisen Orima Oy:n kiinnikkeitä. Helen Oy:lle tämä ehdotus kävi mainiosti.

Paneelit saatiin vihdoin katolle ja hyvin ovat toimineet.

Aurinkoisia kesäpäiviä siis toivotaan, kuten jo toki ennen paneeleita =)